Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stärkta lagkänslor under Paradiscupen

/
  • Många var de målchanser som skapades under de över 300 matcherna i Paradiscupen. Här en mellan ÖIB Svart och Skellefteå i F03-klassen.

Örnsköldsvik IB:s F03:or har inte bara ett utan två lag, som försvarar hemmaklubbens färger i Paradiscupen.

– Det blir en härlig sammanhållning, säger tränaren Magnus Asplund.

Annons

Paradiscupen i Örnsköldsvik klev in på dag fyra av fem på söndagen, och det var första dagen som var helt vigd åt knattarna. Knatteklasserna – de för spelare födda mellan 2002 och 2005 – "smygstartade" på lördag eftermiddag och på söndagen var det alltså full fart.

Allehanda.se hälsade på i Höglandshallen, en av fyra hallar som används under cupen, under eftermiddagen. Höglandshallen har inga läktare och utmed väggarna var det mer eller mindre fullt med folk.

På planen var det match i F03-klassen och ÖIB Röd upp. När slutsignalen ljöd var ställningen på resultattavlan 2–2 – men i knatteklasserna räknas inga slutresultat och det görs inga tabeller. Inte heller förs statistik över mål.

– Men det är klart att tjejerna håller lite koll ändå, säger Magnus Asplund, en av tre i tränarstaben.

I ÖIB F03:s grundtrupp ingår 22 spelare och inför Paradiscupen delades spelarna upp i två lag, Röd och Svart.

– På så sätt får de ordentligt med speltid, säger Magnus Asplund, som kan hålla i spakarna för båda lagen.

– De har lagt upp det så att lagens matcher inte krockar och de spelar dessutom i samma hall, så vi har kunnat vara med på varje match. Det blir totalt åtta matcher under cupen.

Efter ÖIB Röds möte med KFUM Umeå var det dags för det svarta laget att kliva in på planen. På motståndarsidan fanns Skellefteå IBS – och hemmalaget hittade snabbt rätt genom Elin Ödmark som sköt i nättaket.

– Vi möter inga lag som kommer härifrån, eller lag i Västernorrlandsserien som vi spelar i annars, utan vi spelar bara mot lag som kommer utifrån och det är kul. Det är spännande för tjejerna, säger Magnus Asplund, som konstaterar att cupen är bra för lagkänslan.

– Dels för spelarna, men dels också för föräldrarna. Ofta släpper de av barnen när de är träning och så hämtar de efteråt, men här har de arbetsuppgifter runt omkring. Det blir en härlig sammanhållning.

Mer läsning

Annons