Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖIB står i framkant

/
  • Örnsköldsvik IB har det mycket gott ställt bland ungdomarna på tjejsidan – dels är det bra uppslutning och dels har lagen presterat resultatmässigt.

Att det finns mycket talang i ÖIB:s led råder inget tvivel om. Om det vill sig väl i helgen får klubben skicka två lag till SM-slutspelen för F13 och F14.
– Det ser ljust ut, säger tränaren Tony Söderström.

Annons

I Örnsköldsviks Innebandyklubb finns en utvecklingsgrupp under damlaget. Denna grupp, som innehåller 44 spelare, är uppdelad i två träningsgrupper – och har lag i fyra olika serier.

– Det är duktiga tjejer. Föreningen tror mycket på vår grupp och vi har ett bra driv i gruppen, säger lagledaren Joakim Sandström.

Detta driv har lett till att ÖIB håller sig i framkant i flera åldersgrupper på tjejsidan. Och då snackar vi inte framkant i distriktet, utan i landet.

I F16 var klubben snubblande nära att ta sig till Innebandyfesten på hemmaplan (där Sveriges fyra främsta lag ska göra upp), men föll dessvärre med 3–5 i regionfinalen mot Rönnby.

I F13 är klubben däremot framme i kvartsfinal i Newbody Cup – vilket är innebandyns ungdoms-SM – och om F14-laget sköter sig i Timrå den här lördagen får ÖIB ytterligare ett lag med sig till Newbody Cup-slutspelet som avgörs i Växjö i början av mars.

– Det skulle vara otroligt roligt om vi lyckades få med båda lagen till SM-slutspelet, säger Tony Söderström, som är en av sex tränare (varav två är målvaktstränare) i utvecklingsgruppen.

I lördagens avgörande kval för F14 väntar Ankarsvik från Sundsvall och Uppsalaklubben Stenhagen. Två av tre lag går till slutspel så chansen att ta sig vidare är god.

– Jag skulle nog hålla Stenhagen som favorit. Ankarsvik har vi mött och de ska vi kunna slå om vi spelar normalt. Men det gäller att vi spelar på topp, det är kört om vi underpresterar, säger Tony Söderström.

ÖIB-tränaren gläds inte bara åt framgångarna i de egna leden, utan åt innebandyns frammarsch i Örnsköldsvik som helhet.

ÖIB:s damlag går förvisso knackigt i division 1 för tillfället – men det finns gott hopp för framtiden.

– Det finns jättemånga talanger här, men vi ska inte glömma att även GK (Gullänget/Kroksta) och Jäbo (Järved/Bonäset) har många duktiga yngre spelare. Innebandyn ser ljus ut på tjejsidan, säger Söderström.

Mer läsning

Annons