Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust – trots talangens debutmål

Ny förlust – men desto roligare en talang som presenterade sig på allvar.
15-åriga Frida Tjärnström gjorde sina två första mål i division 1.

Annons

– Hon gjorde det riktigt bra, säger Johan Hylding som är tränare för Örnsköldsvik Innebandy.

15-åriga Frida Tjärnström (f.ö. syster till landslagsstjärnan Elin Tjärnström) var en av fem spelare födda 1997 som spelade bortamatchen mot Täby. Och i vad som blev ännu en förlust var Tjärnström en av ljusglimtarna:

– Hon gjorde det riktigt bra. Hon fick tag på en hel del bollar, vann mycket dueller och skapade en hel del lägen. Och sen gjorde hon ju två mål och en assist också, säger ÖIB:s tränare Johan Hylding.

Efter fem omgångar står ÖIB på en poäng och är tabelljumbo. Mot Täby saknades det lilla extra i jobbet framför mål för att ÖIB skulle ha haft en chans till poäng.

– Det gäller att vara heta framför egen kasse. Att till varje pris ta bort alla bollar framför eget mål. Vi sliter och försöker, men vi får slita ännu hårdare till nästa match.

Hur viktigt känns det att ni får vinna snart?

– Vi siktar på att bli bättre för varje match som går. Det finns bara det. Att utveckla laget och få alla att prestera max. Kan vi få till det så kommer vi att börja knipa poäng.

Täby–ÖIB 7–4 (2–0, 3–1, 2–3)

T: Elin Lundström 2, Camilla Lundin 2, Matilda Hardmeier, Anna Jansson, Pauline Ahlberg. Ö: Frida Tjärnström 2, Fanny Sjölund, Johanna Grundström.

Skott: 34–26.

Publik: 84.

Mer läsning

Annons