Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engström visade vägen

/
  • Med tre mål var Veronica Engström en av förgrundsfigurerna när ÖIB tog säsongens andra seger – och första trepoängare – i division 1 norra.

– Det var bra, både för självförtroendet och för att det fanns risk för att vi skulle halka efter lite.

Det säger Veronica Engström, forwarden som var tillbaka efter skada och ledde ÖIB till säsongens första trepoängare i streckmatchen mot Storvreta.

Annons

Matchen, som spelades i Skyttis Arena i Ö-vik på lördagen, slutade 6–5 till hemmalagets favör. Siffrorna till synes var det tajt fram mot slutsignalen, men faktum är att ÖIB hade ledningen med både 4–1 och 5–2 i matchen.

– Vi hade en dipp i andra perioden, men vi lyckades stå emot och jag tycker att vi gjorde en bra match överlag. Det blev lite spännande i slutet och det var riktigt skönt att vi kunde vinna, säger Veronica Engström.

Engström gjorde tre av hemmalagets sex mål och var den som sköt matchavgörande 6–4 halvvägs in i slutperioden.

Storvreta är nästjumbo i serien så det var verkligen nödvändiga poäng för jumbon ÖIB. Nu skiljer bara målskillnad lagen åt – vid Storvreta-vinst hade det varit sex poängs marginal.

Någon särskild press var det dock inte på laget inför matchen, menar Veronica Engström – även om hon medger att det var bra för tabelläget.

– Vi tittar inte så mycket på vilka vi möter utan försöker bara att gå ut och vinna varje match vi spelar.

Tre mål för din del, vad säger du om det?

– Det är alltid kul att göra mål (skratt). Det viktigaste är att vi vann och att det lossnade för laget, men det är också kul att känna att det lossnar för en själv.

Målskytten var tillbaka i laget efter några veckors frånvaro. Hon har besvärats av en nackskada som hon åkte på efter en tackling i en tidigare match.

– Det känns bara bra nu, meddelar Engström.

Forwarden är en av de handfull spelare i laget som har division 1-rutin. Hennes betydelse för ÖIB går inte att ta miste på.

– Jag skulle inte säga att jag känner någon press. Men i och med att jag är lite äldre och har en del rutin så känner jag att jag har ett visst ansvar och ska vara med och visa vägen.

Mer läsning

Annons