Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bolltalangen som spelat i både ishockeylandslaget och SSL laddar för ny säsong i Allsvenskan: "Otroligt motiverad"

Han har spelat åtta U16-landskamper i ishockey, gjort mål på NHL-målvakten Eddie Läck i en SM-semifinal och spelat två säsonger i SSL - nu laddar han om för en ny sejour i Allsvenskan med sitt Umeå City IBK.
– Jag är mer motiverad och sugen på att säsongen ska dra igång än vad jag varit på väldigt länge.

Annons

Precis som de flesta andra i Örnsköldsvik handlade allting om ishockey i Timmys barn- och ungdom där han bland annat i J18 SM-semifinalen mot Djurgårdens IF gjorde mål på Eddie Läck, nu NHL-målvakt i Carolina Hurricanes. En karriär som också tog honom till såväl två upplagor av TV-pucken som åtta framträdanden i U16-landslaget. I den blågula tröjan blev det också tre poäng på åtta matcher, som back.

Säsongen 2005/2006, där han spelade i Modos J20-superelitlag, blev dock den sista då han efter två år på hockeygymnasiet bestämde sig för att lägga av med ishockeyn för att istället spela fotboll och innebandy - och innebandykarriären skulle sedan visa sig nå raketfart då han redan under sin fjärde säsong fick debutera i SSL för IBK Dalen, efter tre framgångsrika år i Örnsköldsvik IBK.

– Då hade vi ett extremt bra lag med en riktigt stark konkurrens i de två första femmorna.

Modo Hockey J-18 Semifinal 2005 mot Djurgården - Timmy Nyberg gör här mål på Eddie Läck.

I dag tillhör han Umeå City IBK, där han den gångna säsongen var poängkung och lagkapten i det lag som efter en lyckosam säsong avancerade till Allsvenskan - än en gång är han alltså och nosar på en plats i SSL.

... Som fortfarande är drömmen?

– Jag vill ju spela så högt upp jag kan, jag vet inte om jag kommer få chansen igen men om den skulle dyka upp så hade jag absolut tagit den.

– Men just nu är dock all fokus på Umeå City IBK och den kommande säsongen.

Det här är inte första gången han, tillsammans med Umeå City IBK, spelar i Allsvenskan. För två säsonger sedan var laget även då i landets näst högsta serie - hur det gick? Noll poäng och -113 i målskillnad.

Känns ni bättre förberedda till den här sejouren?

– Det känns väldigt positivt och vi känns betydligt bättre förberedda nu med en bättre sommarträning i ryggen och en betydligt bredare trupp.

Kan det här bli den roligaste säsongen i karriären?

– Ja den förhoppningen har jag, det är ingen omöjlighet att den blir det.

LÄS ÄVEN: Poängmaskinerna återvänder – här är trion som ska leda ÖIB i division 1

Efter en sommar med tuffa fysträningar är det snart dags för en ny säsong med Umeå City IBK, som till hösten spelare i Sveriges näst högsta innebandyliga.

Att återvända till Örnsköldsvik och återigen dra på sig ÖIB:s tröja är dock inte aktuellt inom en snar framtid - tillsammans med flickvännen har han rotat sig i Umeå där han trivs väldigt bra.

– Jag pratar dock fortfarande med ett gäng där uppe, framförallt ledare då de gjort en generationsväxling och nu när de fick den där gratisplatsen så känns det ändå som att de har något bra på gång.

Simon Sedin, Anton Byström och Oscar Lundin är ju som bekant klara för klubben, vad betyder det för ÖIB?

– Det är tre superkillar som har många år kvar av sina karriärer. Med hjälp av de kan nog ÖIB hålla sig kvar den här säsongen sen bygga något bra på längre sikt, det är ändå tre killar som spelat i SSL.

Mer läsning

Annons