Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Innan manifestationen mot landstinget – ett antal personer ska granskas

Nu rustas det för fortsatt kamp och en ny manifestation mot Landstinget i Västernorrland.
– Innan själva manifestationen ska vi granska ett antal personer i landstinget och även vad de politiska partierna gjort och inte gjort.

Annons

Det avslöjar Stefan Kanerva som är en av frontfigurerna i framtidsgruppen för Sollefteå sjukhus.

– Själva manifestationen handlar dock inte bara om Sollefteå, utan vi strider även för rehab i Härnösand och BB i Örnsköldsvik.

Läs även: KD:s Soledad Henriques: "Omtaget var bara ett försäljningssätt för att tysta opinionen"

– Det här gäller alla kommuner i Ångermanland och därför räknar vi med en stor trupp den här gången. Jag bedömer chanserna som stora att vi blir fler än de 14 000 som var med i höstas, fortsätter Stefan Kanerva.

Läs också:Landstinget Västernorrland raggar läkare och sjuksköterskor i Holland: "Där finns ett överskott"

Ingen har väl missat vilken livlig debatt som dagligen förs angående landstingets planerade nedskärningar vid framför allt Sollefteå men även i Härnösand och Örnsköldsvik.

– Målet är att vi innan manifestationen ska ordna offentliga möten och berätta vad som hänt under resans gång och vad som händer nu. Sedan ska vi sätta ihop det i ett sammanhang innan själva manifestationen.

– Klart är att ett möte äger rum i Sollefteå, och utöver det hoppas vi hinna med Kramfors och Örnsköldsvik också.

Läs också: Överläkaren imponerad: Fantastiskt vilket engagemang

I framtidsgruppen är det märkbart irriterade över händelseförloppet från manifestationen i höstas och fram tills i dag.

– De lovade ett riktigt omtag. Men i det förslag som nu presenterades senast är förändringarna i princip obefintliga jämfört med det som låg i höstas före den manifestationen.

Det är dock inte riktigt klart hur manifestationen kommer att se ut i Härnösand 24:e april. De väntar på tillstånd från polismyndigheten och därefter ska de bestämma varifrån de ska utgå, samlas och så vidare.

– Vi kan redan nu märka att intresset är stort för att delta i manifestationen. Det är betydligt fler än vi hade på samma korta tid förra gången. Man märker också ute på arbetsplatser att det här engagerar folket. Det pratas mer om det här nu, avrundar Stefan Kanerva.

Läs också: Primärvårdscheferna rasar mot nedskärningarna: "Får stora ...