Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inkörningsproblem för Obamacare

Annons

Trots inkörningsproblem har runt en halv miljon amerikaner ansökt om sjukförsäkring via de nya försäkringsbörserna, enligt regeringen.

Tekniska problem med webbsajten Healthcare.gov har bromsat sjösättningen av hälsovårdsreformen. Sajten, som öppnades den 1 oktober, är inkörningsport till reformen som president Barack Obama lyckades driva igenom under sin första mandatperiod. Den servar 36 delstater medan de övriga 14 har lokala system med egna sajter, som ska göra det lättare för konsumenter att hitta överkomliga sjukförsäkringar.

Sidan har drabbats av en rad tekniska problem med överbelastning och krascher. Strulet har hånats av republikaner som motarbetat "Obamacare".

Webbsidan är oacceptabel, och vi arbetar på att förbättra den. Men produkten är bra, säger en regeringstjänsteman.

Runt om i landet får människor tillgång till överkomlig vård från och med 1 januari, sade tjänstemannen. Vi kommer att arbeta mycket hårt de kommande sex månaderna för att se till att vi möter behovet, tillade han.

Sju miljoner människor väntas ansluta sig till börserna under det första året, enligt kongressens budgetkontor. Närmare 50 miljoner i USA beräknas sakna sjukvårdsförsäkring.

Mer läsning

Annons