Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inhoppare lyfte Halmstad

Annons

Två inhoppare lyfte Halmstad till kvalplats i fotbollsallsvenskan.

Marcus Antonsson gick omkull i straffområdet. Kristinn Steindorsson dunkade in straffen som betydde 1-0 mot Mjällby.

Halmstadtränaren Jens Gustafssons byten gjorde skillnad.

Marcus Antonsson hade varit på planen i två minuter när han skar in i straffområdet med Mahmut Özen i ryggen. Sedan föll HBK-anfallaren när han kolliderade med Kristian Haynes.

Mjällbyspelarna var upprörda över att det dömdes straff, men Antonsson säger:

Jag fick först en liten knuff i ryggen av Özen och sen tycker jag att Haynes gick in klumpigt. Han förstörde ju ett läge för oss så jag tycker att det är straff.

Kristinn Steindorsson hade varit inne i åtta minuter när han pangade in straffsparken till höger om Mattias Asper i 80:e minuten. Det var islänningens första allsvenska mål.

Jag har väntat länge på det. Kul att det kom idag och var så viktigt.

Ville ta ansvar

Steindorsson hade bytts in istället för ordinarie straffskytten Stefan Selakovic.

Jag kulle ta över "Sellas" alla fasta. Jag visste ju att han var straffskytt så det var bara att ta den. Jag ville ta ansvar och tänkte inte så mycket. Jag skulle bara sätta den, säger Kristinn Steindorsson.

Segern betyder att Halmstad klättrar förbi Öster upp på kvalplats och har ett kraftigt förbättrat läge. Seger i de två sista matcherna (Häcken och Brommapojkarna) gör att det blir åtminstone kval. Det kan också räcka till nytt allsvenskt kontrakt utan kval, med då får BP inte besegra AIK i nästa omgång.

Det känns som turen har vänt nu. I tidigare matcher har vi missat massor av öppna lägen, och sedan har vi fått ett mål emot oss. I dag var det vi som gjorde det istället, säger Marcus Antonsson.

Boman skottglad

Men målet dröjde. När straffen kom hade Halmstad haft 21 avslut mot Mjällbys fyra. Totalt vann hemmalaget avslutningsstatistiken med 26-6. HBK:s bästa målskytt Mikael Boman var mest skottglad men placerade ofta bollen utanför Aspers målram.

TT: När hade ni senast 26 avslut i en match?

Kanske i träningsmatchen mot Gais i våras. Men vi kan ha 500 avslut. Om vi inte har bättre kvalitet så hjälper det inte, säger tränaren Jens Gustafsson och fortsätter: Den här matchen ska inte behöva avgöras på en straff. Men det tänker jag inte älta nu. Vi vann välförtjänt. Framför allt är jag väldigt stolt över alla spelare som jobbade extremt hårt för varandra där ute. Det kommer att vara vårt signum i fortsättningen också.

Mer läsning

Annons