Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget VM för Lagerbäcks Island

Annons

Lars Lagerbäcks isländska VM-dröm sprack i Zagreb.

Trots att stjärnan Mario Mandzukic såg rött i första halvlek vann Kroatien med 2-0 och blev klart för fotbolls-VM.

Det är en stor besvikelse, säger Lagerbäck.

Han ledde Sverige i VM-slutspelen 2002 och 2006 för att sedan stå vid sidlinjen med Nigeria 2010. Men det blir inget fjärde raka fotbolls-VM för Lars Lagerbäck. I den andra playoffmatchen mot Kroatien i Zagreb räckte hans Island helt enkelt inte till. Efteråt fick han frågan om hur han ser på en fortsättning som förbundskapten för ö-nationen.

Låt oss sätta oss ned så kan vi diskutera detta i framtiden, sade han till isländska tv-kanalen RUV.

Efter 0-0 i första playoff-matchen mot Kroatien hemma i Reykjavik i fredags hade Island fortfarande chansen att ta sig till landets första VM-slutspel.

I returen saknade de sin skadade anfallsstjärna Kolbeinn Sigthorsson. Kroatiens dito Mario Mandzukic utnyttjade en miss i gästernas försvar och sköt in 1-0 i 27:e minuten. Samme Mandzukic blev utvisad tio minuter senare efter att ha stämplat en isländsk spelare på låret. Det kunde ha bjudit in Island, men i stället utökade Darijo Srna till 2-0 strax efter halvtidsvilan.

Det är en stor besvikelse eftersom vi är så nära vårt mål, sade Lagerbäck.

På Stade de France i Paris lyckades ett pressat Frankrike med det som få trodde var möjligt - att vända 0-2 underläget mot Ukraina från första playoffmatchen till en VM-plats i Brasilien.

Det blev seger med 3-0 efter mål av Mamadou Sakho och Karim Benzema i första halvlek och ett självmål av Ukrainas Oleg Gusev i andra. Ingen annan europeisk nation har tidigare lyckats vända ett tvåmålsunderläge i ett VM-playoff.

Det är lite av en tradition att franska lag lyckas komma tillbaka ur pressade lägen, vi visade en hel del hjärta och beslutsamhet i dag, sade förbundskapten Didier Deschamps enligt AFP.

Grekland utnyttjade sitt 3-1-övertag från första mötet med Rumänien på tisdagen i Bukarest. 1-1 räckte för att Europamästaren från 2004 skulle bli klart för sitt tredje VM-slutspel.

Mer läsning

Annons