Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget slut på knarkvåldet i Mexiko

Minst 35 människor miste livet i våld relaterat till droghandeln runt om i Mexiko på fredagen.

I delstaten Guerrero i söder hittade polisen tio kroppar på sex olika platser. Alla hade försetts med meddelande, som "Detta är vad som kommer att hända med alla råttor, kidnappare och utpressare", stod det på lapp som undertecknats med orden "bossarnas boss". I den lilla staden Ciudad Ayala i centrala Mexiko hittades sex döda, också med budskap signerade "bossarnas boss".

I delstaten Mexico hade sju män mördats, fyra låg i en skåpbil och tre vid vägkanten. I Tijuana nära gränsen till USA hittades en man hängande från en bro. Mannen som arbetade på en myndighet som utfärdade fordonslicenser, bar spår av kraftig misshandel och hade fått genitalierna avskurna och hängda runt halsen.

Ytterligare två män hittades mördade runt om i gränsregionen, som har drabbats värst av narkotikavåldet i landet.

Knarkkriget mellan olika ligor och myndigheterna har krävt över 14 000 liv sedan 2006. Våldet visar inga tecken på att avta trots att regeringen satt in 50 000 soldater i kampen mot ligorna.