Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget riktigt krut i Modo

/
  • Modo föll pladask och förlorade mot HV 71 i Fjällräven Center. Därmed bröts sviten på åtta raka vinter för Modo.
  • Inga poäng och dessutom blev lagets bäste målskytt så här långt, Gustav Possler, knäskadad och tvingades lämna isen under den andra perioden.

Modo Hockey var upphöjt till skyarna efter åtta raka vinster och en topplacering i SHL.

Men i sista omgången före landslagsuppehållet kraschlandade Modo hemma i Fjällräven Center och förlorade mot HV 71.

– Det var blött krut i dag, erkände Modotränaren Anders Forsberg efteråt.

Annons

Förväntningarna var stora på Modo efter en rad utmärkta insatser och speciellt efter den senaste omgången när de pulveriserade Linköping på bortaplan och vann med 5-0

Kanske tog den matchen, och den mot Frölunda dessförinnan under "roadtrippen" i söder, för mycket av krafterna. För mot HV 71 stod Modospelarna inte alls att känna igen med undantag för Linus Ullmark som storspelade och var den som höll Modo kvar så länge i den här matchen.

– Vi var inte där helt enkelt, och man måste vara med på alla händer och fötter för att klara ett sådant lag som HV 71 när de spelar så bra som de gjorde mot oss.

– Det är svårt att förklara vad som hände, men det var mycket blött krut hos oss. Annars kändes det som om vi hade mobiliserat om oss, fast uppenbarligen inte tillräckligt, fortsatte Anders Forsberg.

Det märktes tidigt att Modospelarna inte riktigt var med den här kvällen. Det var helt enkelt soppatorsk samtidigt som vi inte alls ska förringa HV 71 insats eftersom de spelade avsevärt mycket bättre än vad deras tabellplacering ger sken av.

– Vi jobbade hårt för att vinna och jag tycker vi gör det välförtjänt. Nu har vi tagit fyra vinster på de sex senaste omgångarna och det känns som att laget är på väg att forma sig, sa en märkbart lättad Ulf Dahlén i HV 71 efter matchen.

Förlusten för Modo blev extra kännbar för Modo genom att lagets bäste målskytt Gustav Possler tvingades lämna isen på grund av skada i den andra perioden. Detta efter en hård men regelrätt tackling av förre Modospelaren Anssi Salmela.

– Det enda jag vet är att det hördes svordomar från det medicinska rummet, svarade Anders Forsberg på frågan om Posslers skada.

Modoforwarden fick uppsöka sjukhus där han undersöktes på söndagskvällen.

Annons