Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget överklagande av Stöndars bygglovsavslag – och kritiken förblir obesvarad

Det blir inget överklagande av länsstyrelsens avslag på bygglov för asylboendet i Stöndar utanför Sollefteå. Det meddelar Helsingborgs boendeförvaltning och projekt AB.

Fastigheten ute i Stöndar ägs av Helsingborgsbaserade företaget Quorum, samma företag som för övrigt också äger Appelbergs. Men verksamheten på Stöndar drivs av Helsingborgs boendeförvaltning och projekt AB.

Allehanda var redan på torsdagen i kontakt med företagets vd Andreas Wargenbrant. Han hade då inte tagit del av Länsstyrelsens beslut och ville inte kommentera i det läget utan bad oss återkomma på fredagen.

Men under fredagen hade han sedan inte tid att prata. Via mejl hälsar han att det inte kommer något överklagande till mark- och miljödomstolen. Några ytterligare frågor vill han inte svara på. Till exempel vad han säger om samhällsutvecklingsutskottets ordförande Lillemor Edholms kritik att det är ett gräsligt boende. När Tidningen ringer upp igen lägger han på luren mitt i samtalet.

Stöndar har i dag 250 personer i boendet. De har ansökt om ett tidsbegränsat bygglov för att sätta upp elva tillfälliga moduler med plats för 143 ytterligare bonde. Det bygglov som Sollefteå kommun först beviljade överklagades av några grannar och nu har länsstyrelsen beslutat att bygglov inte ska beviljas.