Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget köpcentrum på Nipan?

Det blir inget av med Dollarstores satsning i Sollefteå. I sista stund har företaget beslutat sig för att ställa in. Därmed blir det inget av med något köpcentrum på Nipanområdet över huvudtaget. I alla fall inte nu.

- Jag har fortfarande inte kastat in handduken, säger fastighetsägaren Dagons chef Paul Gerdin.

Enligt ursprungsplanerna skulle Dollarstore köpa mark av Dagon och bygga nytt på området. Där skulle också Expert förlägga en hybridbutik och dessutom var tanken att Jysk skulle flytta dit. Men Jysk bestämde sig till slut för att stanna kvar och för någon månad sedan började Dollarstore dra öronen åt sig.

- Att Jysk inte vill flytta kan ha spelat in till viss del, men vi har byggt tillsammans med enbart Expert tidigare och det har fungerat utmärkt. Vad det framförallt handlar om nu är att ledningen prioriterat om. Det är mycket etableringar på gång just nu, bland annat i Mora, Sala, Kalix, Kiruna och Malung. Av den anledningen har vi valt att inte bygga i Sollefteå just nu, berättar Dollarstores etableringschef Bo Mårtensson.


Läs mer i onsdagens TÅ.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68