Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget gensvar för motion kring köksorganisation

Centerpartisten Ingemar Jonsson motion om att lägga över ansvaret för kommunens kök i västra delarna av Sollefteå till medborgarkontoren där har hittills avvisats.

Sedan några år har Sollefteå kommun och landstinget en gemensam kostnämnd som i sjukhusets Kök-ett lagar mat till sjukhuset och äldreomsorgen i Sollefteå- och Långsele-området.

Vård- och äldrenämnden utreder nu möjligheten att utöka distributionen även till Västraområdet.

Ingemar Jonsson föreslår i sin motion att istället för att lägga ner tillagningsköken i Västra utreda förutsättningarna för en samverkan med skola och förskola i de kommundelarna och flytta över ansvaret från respektive nämnd till medborgarkontoren.

Vård- och äldrenämnden har i sitt yttrande sagt att det är av mindre intresse vem som är huvudman för köksverksamheten om den bedrivs enligt de kvalitetskrav nämnden har samt till lägsta kostnad. Nämnden ser positivt på att inrätta en gemensam kostorganisation för hela kommunen men är tveksam ur lednings- och personalsynpunkt att ha köken i Västra under medborgarkontoren.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår även det att motionen avslås.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78