Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget brott bakom filmstjärnans död

Annons

Brittany Murphy har avlidit.

Skådespelerskan, som medverkat i filmer som "Clueless" och "8 mile", blev 32 år.

Brittany Murphy påträffades död i sitt hem i Los Angeles på söndagen. Enligt nöjessajten TMZ hittades den amerikanska skådespelerskan livlös i duschen av sin mamma.

Murphy hade drabbats av hjärtstillestånd och fördes till Cedars Sinai-sjukhuset, men alla återupplivningsförsök var förgäves och hon dödförklarades klockan 10.04 lokal tid, vid 19-tiden, svensk tid på söndagskvällen.

Förundersökning

Coronern, myndigheten som utreder dödsfall i Kalifornien, misstänker inget brott bakom stjärnans död.

Flera amerikanska medier har den senaste tiden rapporterat att stjärnan minskat drastiskt i vikt, men det är ännu oklart exakt vad som orsakat hennes död.

Brittany Murphy hade sin första stora roll i tv-serien "Blossom" i början av 1990-talet. 1995 slog hon i genom på allvar i filmen "Clueless". Därefter har hon bland annat spelat mot Angelina Jolie i "Stulna år" och mot Eminem i "8 mile".

Åkerlund

Hon har även samarbetat med svenske Jonas Åkerlund i hans film "Spun".

Det är otroligt sorgligt. Onödigt på något vis. Hon var inte värd det här. Min fru och jag är mycket nere, säger han till Expressen.

Hon har även en roll i kommande Sylvester Stallone-regisserade "Expendables", där även Dolph Lundgren medverkar.

I november ska Brittany Murphy ha fått sparken från filmen "The caller", på grund av "kreativa skiljaktigheter", skriver AFP.