Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Soran Ismail i Sveriges Radio

Annons

Radiolyssnarna får klara sig utan Soran Ismail i år. Sveriges Radio anser att komikern är för politisk och har därför beslutat sig för att han inte ska medverka i några radioprogram under valrörelsen.

Det var i podcasten "Tsknas" som Soran Ismail, 26, själv berättade om nyheten. Enligt komikern blev han satt "i karantän" av Sveriges Radio, men det är en åsikt som public service-bolaget själva inte håller med om.

"Soran är en känd debattör och inför valrörelsen har vi diskuterat hur han kan förhålla sig till sin roll som komiker och debattör å ena sidan och Sveriges Radios riktlinjer för medarbetare under valrörelsen", säger Lotta Mossberg, kanalchef för Radio Stockholm och P3 Stockholm, i ett pressmeddelande.

Under onsdagen sade Lotta Mossberg till flera medier bland annat att Soran Ismail "hatar Sverigedemokraterna". Det uttalandet tar hon nu avstånd ifrån:

"Uttalanden i media av mig som 'Soran har sagt att han vill mörda Sverigedemokraterna' och 'Soran propagerar mot Sverigedemokraterna' är olyckliga, felaktiga och jag vill verkligen be om ursäkt för dessa formuleringar".

Soran Ismail kommer fortsätta att medverka i P3-programmet "Morgonpasset" fram till i mars. Enligt SR återkommer han efter valet.

Mer läsning

Annons