Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen Södergren i Rogla

Anders Södergren avstår ännu en världscuphelg.

Inledningen på OS-säsongen har slagits i spillror för skidveteranen.

Anders Södergrens förvinter har inte alls blivit vad han tänkt sig. Det som började med en magsjuka förvandlades till en virussjukdom som satte sig både i luftrör och bihålor.

Han var på plats vid världscuppremiären i Beitostölen, man kände sig hängig och avstod tävlande.

I Kuusamo helgen efter ställde Södergren sig på startlinjen - men efter att ha hasat in på 64:e plats förstod både han och omgivningen att något inte var som det skulle.

Sedan dess har Södergren ömsom tränat lätt, ömsom vilat, avstått världscuphelg efter världscuphelg och väntat på att kunna dra på för fullt.

Det blir ingen start i Rogla, Slovenien, i helgen heller. Jesper Modin ersätter på 15 kilometer klassiskt.

Den sista veckan har han tagit det lugnt. Bättre att dra i bromsen ordentligt. Nu börjar han gå i gång lite grann, säger längdlandslagets herrkapten Joakim Abrahamsson till TT.

Det långa uppehållet innebär sannolikt en omkastning i Södergrens tävlingskalender med deltagande i Tour de ski 1-10 januari. Om han hinner träna i kapp till dess.

Och OS i Vancouver närmar sig med stormsteg. Om mindre än nio veckor är vinterns storevenemang i gång.

Det är både tränande och tävlande han behöver nu. Det är viktigt, säger Abrahamsson. Nog ska han hinna komma i fatt till OS. Men ju förr han kommer i gång desto bättre. Kommer han bara i gång med full träning så är Tour de ski definitivt aktuellt.

Även för åkare som Emil Jönsson och Anna Olsson har Tour de ski blivit ett alternativ efter missade tävlingar på grund av sjukdom respektive skada.