Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen snabbare miljöprövning av Tjärnmyren

I Sollefteå finns stora planer på en omfattande test- och övningsverksamhet på före detta Tjärnmyrens skjutfält. Men för att de ska sättas fart på allvar krävs en miljöprövning och klassificering. Den blir klar först i höst.

Riksdagsledamoten Eva Sonidsson (s) från Docksta har frågat försvarsminister Sten Tolgfors vilka initiativ han tänker vidta för att påskynda miljöprövningen. Svarte från Tolgfors är att ingenting görs i nuläget. Han avvaktar försvarets utredning som är klar i höst.

- Ministern gör alltså ingenting för att skynda på miljöprövningen. Det är anmärkningsvärt med tanke på allt tal från den borgerliga regeringen om att skapa fler jobb, säger Sonidsson i en kommentar.

Verksamheten på Tjärnmyran har i blygsam omfattning kommit igång. Det genomförs körningar. Men för att få riktig snurr på verksamheten och kunna satsa riktigt stort krävs möjlighet att skjuta och spränga. Det är inte möjligt innan miljöprövning och en klassificering genomflörts.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68