Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen slalomtur för svenskorna

Maria Pietilä Holmner och Anja Pärson fortsätter att åka jämnt. Tyvärr blev det dock även på tisdagen på en nivå strax under toppen.

Efter det första, långa, slalomåket i österrikiska Lienz ligger Pietilä Holmner preliminärt på tiondeplats, medan Pärson är elva.

Man blir sjukt trött. En minut är fruktansvärt, framför allt på sånt här underlag, säger Pärson till TV 4 Sport.

Österrikiskan Marlies Schild fick med tidigt startnummer till ett kanonåk och är i klar ledning efter de 45 bästa åkarna, över sekunden före landsmaninnan Kathrin Zettel.

Till Pietilä Holmner skiljer det 2,11 sekunder och till Pärson 2,41.

Det är bara ut och mata i andra och få en bra placering. Synd att det inte blev i första, men jag fick för mycket stopp här och där, säger Pärson.

Amerikanska världscupledaren Lindsey Vonn var tillbaka i backen redan dagen efter kraschen som slutade med ett lättare handledsbrott. Vonn låg efter 45 startande placeringen bakom Anja Pärson, 2,45 sekunder från Schild.

Även Frida Hansdotter (3,40 efter) och Therese Borssén (3,49) på 19:e respektive 20:e plats, ser ut att få åka det andra åket, som startar klockan 13.15.