Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen rivning av villan på Sälsten

Det blev ingen rivning av den 100-åriga gästvillan på Sälstens camping i Härnösand. Campingägare har nu bestämt sig för att själva flytta in i huset.

- Vi har inte bråttom, det får ta den tid det behöver. Kanske om tre år kan vi bo här, säger Göte Berglund som sedan fem år tillbaka driver campingen tillsammans med Margareta Wester.

För snart två år sedan fick campingägarna klartecken till rivning av stadsbyggnadsnämnden, trots protester från länsmuseet och Föreningen Vårda Härnösand. Enligt dem är byggnaden intressant, eftersom den bildar slutpunkt på ett sätt att leva som byggdes upp under sågverksepoken.

Kommunens beslut kritiserades men eftersom inte huset är kulturskyddsmärkt gjorde de inget fel när man godkände rivningslovet.

Det var meningen att Göte Berglund skulle ha påbörjat en rivning under fjolåret. Men nu har han kommit på andra tankar.

- Det är ett spännande hus som är i ett ganska bra trots allt. Den vilar på torpargrund och de båda kakelugnarna är i förhållandevis bra skick, berättar Göte Berglund som genomför renoveringen för egen hand.


OLA THELBERG
070-218 31 09