Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lösning i sikte i Ukraina

Annons

Ukrainas president Viktor Janukovitj träffade i dag oppositionen i ett försök att lösa den politiska krisen. Enligt oppositionsledaren och boxningsvärldsmästaren Vitalij Klitjko har samtalen varit fruktlösa från oppositionens perspektiv.

Myndigheterna har inte tillmötesgått något av oppositionens krav i dag. Inte ett enda beslut fattades när det gäller någon av huvudfrågorna, sade han, rapporterar Interfax.

När President Viktor Janukovitj och de tre främsta oppositionsledarna bänkade sig på fredagen för att öga mot öga försöka bryta det politiska dödläget, var tonen var stundtals hård.

Vi vet att en militär lösning just nu förbereds. Det skulle ha fruktansvärda konsekvenser för landet, och för dig personligen, sade Vitalij Klitjko, enligt Interfax.

Janukovitj meddelade å sin sida att "provokatörer" bland demonstranterna skulle lagföras, medan dem som "gripits av misstag" bör ges amnesti.

Under tiden fortsatte demonstranterna att förstärka barrikader och resa tält. Reuters reporter berättar att ställningarna vid torget alltmer liknar ett befäst militärläger. På vissa håll är barrikaderna över två meter höga och förstärkta med järnstänger och säckar fyllda med hårt packad snö.

På söndag har oppositionen kallat till nya massdemonstrationer. Enligt Reuters strömmar folk till Kiev för att delta, framförallt från de västra delarna av landet där oppositionen är stark.

Ju mer de ger sig på oss med våld, desto mer organiserade blir vi, sade Artur Madatian som nyss anlänt från hemstaden Lviv.

Mer läsning

Annons