Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kvarnfest utan Skogsfalke

Vad vore kvarnfesten i Lockstatorp utan Skogsfalke med Lars-Erik Larsson och Siw Norrman? Definitivt inte lika kul som nu och absolut inte en lika stor folkfest.

Annons

5 km norr om Nyliden finns en skylt vid väg 352 som visar på att 5 km rakt in i skogen finns en by som heter Locksta. Då man kommer fram upphör allmän väg. Då skall man köra 5 km till innan man är framme vid Örnsköldsviks kulturcentrum enligt Lars-Erik Larsson, som är född där på fäbodvallen.

Lars-Erik har döpt om ”Guitar boogie” till ”Getar boogie”, som han spelade med sådan svung på sin Fender från Telecastertiden i Bredbyn tillsammans med Siwan Norrman på den 12 strängade akustiska gitarren, så att ingen kunde stå still framför scenen.

Det råder inget som helst tvivel på att Skogsfalke är populära på hemmaplan. Inte långt från Lockstatorp på Svedjeudden i Långviksmon föddes Siw Norrman, så visst är det hemmaplan även för Siwan.

Lars-Erik Larsson visade prov på vilken god berättare han är, då han berättade om hur låten ”Estonia” kom till på en resa hem från Tallinn med Åsele Folkdanslag. En hel skolklass med lärare och allt från Wilhelmina gick till botten med båten. Där skulle också hans dotter hamnat ifall hon inte i sista stund blivet kvar hemma. Ur tragiken föddes en bra låt av Lars-Erik Larsson, som dessutom har hambon ”Kärring halka” på sitt samvete.

Ska det vara ”Tunna skivor”, så ska det vara med Siwan. Låten förföljer ”Siw Norrman” som vet att hon måste sjunga den så fort jag är på plats. ”Så vitt du vet det Siwan, så har du hjärtat mitt”. Låten som fick sätta punkt den 6 juli för ännu en kvarnfest, den fjärde i ordningen i Lockstatorp.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel