Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kunde begära mer

Precis!

Det var sådär de flesta av er hade tänkt det, va?

Om man tar Peter Jöback och hans favoritmusikaler – och dessutom förstärker det med hans bästa musikalvänner – då bär det dit det bar i Fjällräven Center i går.

Det där glömmer ni icke.

Konserten var nära 90 minuter gammal, klockan var exakt 20.54, när Helen Sjöholm stegade in på scenen; presenterad av sin gode vän Peter Jöback.

Det gick ett sus genom publiken.

Sedan levererade Helen Sjöholm den fantastiska Du måste finnas från musikalen Kristina från Duvemåla.

Mycket större än så blir det inte. Större än så var det inte heller i Peter Jöbacks I love musicals.

Men ta för guds skulle inte det som någon intäkt för någonting annat än att Helen Sjöholms nummer var av högsta karat. Fråga vem du vill av de som var på plats; alla kommer att säga samma sak.

Peter Jöback säger hela tiden att han är privilegierad som får hålla till i en genre som tagit honom till West End i London och mäktiga Broadway i New York. Att han stött på många av de stora på vägen bevisas inte minst av det sällskap han lyckats knyta till sig i den här showen.

Först ut av gästerna är Ma-Anne Dionisio, som hjälper Jöback att ge Last night of the world från Miss Saigon.

Därefter kom Norm Lewis, som sjunger I got plenty of nothing från Porgy and Bess. Norm Lewis insats gav publiken en rimlig möjlighet att förstå varför han haft tio roller på Broadway.

Det blir för övrigt rätt roligt när Peter Jöback och Norm Lewis försöker överskryta varandra innan de delar på sången i Anything you can do I can do better från Annie get your gun.

Jöbacks mellansnack är inte de vassaste, men det är å andra sidan inte för att vara rolig han satt upp showen. Emellertid passerar han en tanke som han haft; om att sätta upp en show på månen.

Han skrattar gott åt tanken, men fan vet...

Jöback verkar vara typen som genomför det han drömmer om.

Det är en snygg show de 3 850 i publiken får se. Mäktigt. Stora starka Stockholm Sinfonietta och Le Comp gör givetvis mycket för att föreställningen ska nå sådan höjd.

The Phantom of the opera slog an efter pausen, och sedan blev det åka igen. Artisterna var slut efter de tre timmarna, publiken kunde inte önska mer.

Hur ofta händer det?