Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen koppling mellan skjutningar

Annons

Tillståndet för den unge man som i fredags träffades av flera skott i Hammarkullen är inte livshotande. Dramat är det senaste i en rad av skjutningar i Göteborg.

Polisen ser dock ingen koppling till dubbelmordet på Hisingen i onsdags.

Det var strax före klockan 21.30 på fredagen som polisen larmades om en misstänkt skottlossning på Hammarkulletorget. Där hittades en man i 20-årsåldern skadad.

Han har blivit träffad av flera skott men hans skador uppges inte vara livshotande, säger Jenny Widén, polisens presstalesman.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. En förundersökning gällande mordförsök alternativt dråp ligger nu på länskriminalens bord.

Händelsen, som blir den 28:de inrapporterade skjutningen i år i Storgöteborg, inträffade bara dagar efter att två unga män skjutits ihjäl i Biskopsgården på Hisingen. Då polisen bland annat befarade att dubbelmordet skulle leda till nya attacker har förstärkningar från rikskrim begärts in. Men någon koppling mellan skottlossningarna finns sannolikt inte.

Vi ser inte något samband mellan händelserna i nuläget, varför kan jag inte säga av utredningstekniska skäl, säger Widén.

På lördagseftermiddagen hade ingen misstänkt i de båda fallen gripits.

Mer läsning

Annons