Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen buss till sjukhuset på helgerna

Alla helgturer med busslinje 201 mellan Härnösand och Sundsvall dras in.

Det innebär exempelvis att Härnösandsbor som arbetar skiftgång på Sundsvalls sjukhus inte längre kan ta sig till jobbet med buss på helgerna. Ett beslut som väntas få hård kritik.

Det är en av flera förändringar i trafikförsörjningsplanen för 2008-2009 som spikades av länstrafikens styrelse tidigare i veckan.

De större förändringarna sker på de linjer där Landstinget Västernorrland är ansvarig för trafiken.

- Visst är det olyckligt att trafiken under helgerna försvinner. Men landstinget har beställt mindre trafik, det är orsaken, säger Christine Högberg, VD, Västernorrlands läns Trafik.

Linje 201 som tillkom 2005 har fått kritik för den dåliga standarden på bussarna, bland annat saknas det säkerhetsbälten. Bussarna är helt enkelt för gamla för att installera bälten. Kritiken har varit omfattande från passagerare som åker med linjen. Men beslutet att ta bort helgturerna har inget att göra med kritiken.

- Linjen har helt enkelt för lite passagerare under helgerna, Christine Högberg som ska träffa den aktuella entreprenören Busslink på onsdag för att diskutera kritiken mot bussarna.


OLA THELBERG
070-218 31 09