Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingemar Åström ställde alltid upp

Till minne av Ingemar Åström som föddes i Överskog som äldst i en syskonskaran. Närmast sörjande är hustrun Berit samt barn och barnbarn.

Ingemar Åström föddes 1926 i Överskog och var den äldsta sonen till Edvard och Göta. Under åren tillkom även två systrar Ingrid och Anna-Märta. Under uppväxten uppskattade han att vistas hos sin mormor där det var mycket musik i hemmet, detta påverkade säkerligen Ingemars otroligt stora intresse för musik.

Han beskrev ofta sin mor som en kvinna med humor och det var kanske där han fick sitt stora sinne för humor och små roliga upptåg. Grundskolan gick Ingemar i Vålånger. Under ungdomsåren spelade han fotboll och hoppade stavhopp.

Ingemar studerade till elektriker och hjälpte mer än gärna till med både det elektriska och det mesta annat som hans familj, vänner och bekanta behövde hjälp med. Han ställde alltid upp med en hjälpande hand. Ingemar träffade han sin livspartner Berit Wallin år 1949 som sedan blev hans hustru 1953. De delade väldigt många fina innehållsrika år tillsammans, de hann vara gifta 67 år, innan Ingemar somnade in nästan 94 år gammal. Tillsammans fick de barnen Anne och Bengt.

Berit och Ingemar bodde 40 år i Hälledal och i 27 år i Härnösand. Ingemars stora intresse i livet var sport och musik. Han uppskattade även att åka på bärresor till fjällen med sin vän Arne och kom ofta hem med stora mängder bär, framförallt hjortron. Ingemar hade en förmåga att alltid se hopp och möjligheter även i de svåraste situationerna i livet.

Ingemar Åström var även en fantastisk morfar till mig, Maria. Många gånger har vi suttit framför hans orgel där han spelade och jag sjöng de flesta av Everts Taubes sånger. Jag kommer minnas alla gånger han höll min hand närsomhelst jag behövde det, alltid hjälpsam och alltid mån om att vi barn hade det bra. Dessutom var han alltid uppmuntrande och sa gärna hur stolt han var över oss barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jag upplevde att inget var svårt för min morfar, och han var väldigt varm och välkomnande person. Jag är glad att vi delat alla stunder i livet.

Du lämnar mig aldrig, det som finns kvar är bara värme och fina minnen. Tack för allt morfar! Vi i familjen saknar dig så mycket och vi älskar dig!

Maria Jössund Ishak, barnbarn