Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga spår efter saknad kanotist

Annons

Ännu vid 22.30-tiden på tisdagskvällen saknade sjöräddningen i Göteborg spår efter den man i 30-årsåldern som försvann på Askimsviken i södra Göteborg i en kanot.

Ett stort pådrag med två helikoptrar och flera fartyg har letat efter mannen sedan tidig tisdagskväll.

Vi har ännu inte funnit någonting. Vi har sökt av viken och söker oss nu söderut mot Askimsfjorden, Stora Amundön och ut mot Donsö eftersom den råder ostlig vind. Om han drivit iväg, kan han ha drivit ut mot Donsö. Polisen söker på land, bland annat där han bor, sade Christer Haglund, räddningsledare på Sjöräddningscentralen i Göteborg, till TT sent på tisdagskvällen.

TT: Kan ni söka hela natten?

Vi får se hur det utvecklar sig. Vi fortsätter så länge det finns en chans att finna något.

Mannen, som beskrivs som lätt förståndshandikappad, bor på ett korttidsboende i Göteborg. Han hade försvunnit från sitt jobb någon gång under tisdagseftermiddagen. I trakten av Hovås hade han funnit en kanot som han tog sig ut på havet med.

Klockan 18.20 hade personalen på korttidsboendet den senaste kontakten med mannen via hans mobil. Han hade då sagt att han befann sig i en kanot och höll fast sig i något stenaktigt.

Det var då sjöräddningen larmades.

Mobilen är utslagen av någon anledning, möjligen svagt batteri, eller att han har tappat den i vattnet.

Bägge helikoptrarna som används är användbara i mörker.