Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga personbilar i bussfilen på Skedom

Låt personbilar köra på "bussvägen" mellan Lokavägen och Torpvägen på Skedomsmon. Det förslår polisen av både miljö- och trafiksäkerhetskäl. Men Samhällsbyggnadsnämnden i Sollefteå kommun säger nej.

Skedomsmon i utkanten av Sollefteå består av två villaområden som sammanbinds av ett provisoriskt körfält där i dag bara buss, moped och cykel får framföras. Polisen har vi sina kontroller noterat att de som bryter mot personbilsförbudet oftast är på väg från det ena området till förskolan i det andra. Genom att bryta mot förbudet slipper de köra ut på riksväg 335

"Om man skulle ta bort förbudet på den aktuella vägsträckan och sätta 30 kilometer i timmen som hastighetsgräns menar polisen att avgasutsläppen skulle bli mindre och att man dessutom skulle minska olycksrisken på riksvägen.

Men samhällsbyggnadsnämnden säger nej av hänsyn till de boende i området eftersom en ökad genomfartstrafik skulle försämra närmiljön och trafiksäkerheten. Dessutom poängterar nämnden att det är bra sikt vid båda korsningar till riksväg 335.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68