Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingå Mjölklöftet med bönderna!

Svenska mjölkbönder har under lång tid levt med små marginaler. Efter att Ryssland beslutat att stoppa import av mjölk från EU har situationen förvärrats och utvecklats till en kris. Ledande branschföreträdare menar att det är så allvarligt att det handlar om böndernas överlevnad.

Varför behöver vi då svenska mjölkbönder? För att nämna några saker handlar det framför allt om att det svenska jordbruket har ett djurskydd i toppklass, håller nere mängden onödiga miljöbelastande ämnen och transporter samt att de skapar jobb på landsbygden.

För Centerpartiet är dessa värden viktiga att värna. I januari lanserade vi därför Mjölklöftet som går ut på att handlaren höjer priset på mjölk i butiken med en krona som sedan oavkortat går till mjölkbonden. Vi är övertygade om att svenska mjölkkonsumenter är beredda att betala en extra krona för att behålla den kvalitativa svenska mjölken och jobben på landsbygden.

Många har redan anslutit sig, men i Västernorrland behöver fler vara med om vi i framtiden ska kunna dricka svensk mjölk. Vi uppmanar därför alla handlare i Västernorrland att ingå Mjölklöftet med bönderna. Det vinner vi alla på! För att kunna säkra den svenska mjölkproduktionen säger Centerpartiet nej till nya ekonomiska pålagor från regeringen som höjda arbetsgivaravgifter för unga, återinförd skatt på handelsgödsel eller införandet av kilometerskatt. Centerpartiet vill se ett krav på ursprungsmärkning av mejerivaror så det blir tydligt vilka produkter som innehåller svensk mjölk.

Centerpartiets kommunkrets i Sollefteå

Centerpartiets ungdomsförbund Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel