Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga extradomare i fotbolls-VM

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) dömde på onsdagen ut förslaget om extra mållinjedomare till VM i Sydafrika i sommar.

Fifas ordförande Sepp Blatter sade att frågan om två extra domare, med huvudfokus på händelserna i och kring straffområdet, diskuterats av förbundets exekutiva kommitté på ett extrainsatt möte, men att man beslutat sig för att hålla fast vid nuvarande system.

Vi har beslutat att det inte kommer att bli några förändringar till VM 2010. Vi kommer fortfarande att ha en domare och två assisterande, sade Blatter.

Även ett införande av videogranskning diskuterades, till följd av Thierry Henrys uppmärksammade hands som föranledde det mål som skickade Frankrike till VM på Irlands bekostnad. Men också det förslaget nobbades.

Däremot ska Henrys agerande utredas närmare av Fifas disciplinära kommitté, och eventuellt kan det leda till en avstängning som gör att anfallaren missar delar av VM.

Det var uppenbart oschysst gjort och syntes över hela världen. Jag vet inte vad kommitténs utfall blir, låt dem ta beslutet, sade Blatter.