Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga beslut om böter för felköp

Den politiska ledningen följde inte sina tjänstemän och införde böter för de som inte följer kommunens egna upphandlingsregler. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen.

Frågan hur man ska hantera köp hos företag som kommunen inte handlar med tidigare ska nu utredas ytterligare. Frågan kommer tidigast att behandlas om en månad.

I gårdagens Tidningen Ångermanland och Allehanda webb kunde vi berätta att Härnösands kommun betalar för mycket när kommunen handlar. Detta kan dessutom vara ett lagbrott. Det framkommer efter en intern kontroll som kommunstyrelseförvaltningens ekonomikontor gjort.

Granskningen visar att kommunen gång på gång bryter mot både lagar och interna regler. Detta gör att kommunen får betala allt för mycket för varorna . I extremfall upp till 1600 procent av vad varan skulle kosta om man använde kommunavtalet.

Det kan handla om miljonbelopp. Dessutom riskerar Härnösands kommun stora skadestånd.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60