Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför stormen Cora – Trafikverket varnar bilister: "Stanna hemma"

Artikel 4 av 7
Stormen Cora
Visa alla artiklar

Trafikverket varnar under söndagen bilister för att ge sig ut på vägarna. Stormvindar och snöfall förväntas störa framkomligheten på vägarna i Västernorrland under större delen av söndagen.

Annons

Stormen Cora når Sverige och Västernorrland under söndagseftermiddagen och på SMHI har man utfärdat en klass 2 varning. Vindarna förväntas ligga på 20-24 m/s och kommande snöfall kan påverkan trafikläget i länet.

Läs också: Klass 2-varning utfärdad – följ vår liverapport om stormen Coras framfart

Under söndagen går Trafikverket ut med en rekommendation för de som reser med bil att, om möjligt, istället resa vid en annan tidpunkt. Om man ändå måste resa på söndagen ska bilister vara förberedda på stora problem med framkomligheten på vägarna och resan kan därför ta längre tid än beräknat.

För de västernorrlänningar som befinner sig i fjällen och ska ta sig hemåt så varnar Trafikverket för att snöfall i kombination med starka stormbyar kan innebära avstängda fjällvägar, nedfallna träd och snödrev.

Tidigare har Länsstyrelsen i Jämtland gått ut med information om att E14 kan komma att stängas av.

Mer om stormen Cora:

Stormen drar in från väster – tåg ställs in och räddningstjänsterna samarbetar: "Allvarligt läge"

Stormvarning i Västernorrland under söndagen: "Kan bli blåsigt ända fram till måndagen"

För Plus-kunder:  Strömavbrott kan snabbt kyla ditt hus – enkla tips för att behålla värmen

För Plus-kunder:  Så mycket ska du få i ersättning när strömmen går – avbrott i ett dygn är olagligt