Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Infekterad debatt om hotellbygge – och upprörda känslor över ledartext: ”Förolämpande att kalla oss gnällspikar”

Svar på ”Gnällspikarna förlorade kampen om Kanaludden”, ledare 29 november.

Man tror inte sina ögon när man ser Tomas Izaias Englunds ledare om hotellbygget vid simhallen i Härnösand. Du kallar rakt över alla som inte tycker som du eller din kompanjon Fred Nilsson för gnällspikar. Du förolämpar många skall du veta.

Du bör dessutom veta att många gnällspikar, i likhet med mig, inte ens bor i närheten av det blivande hotellet. De allra flesta av dessa gnällspikar har däremot invändningar mot platsen för hotellbygget och dess osedvanliga och orimliga villkor.

■■ För fler insändare, klicka här.

Alla vill ha ett nytt hotell i Härnösand, men på en lämpligare plats och på normala affärsmässiga villkor. En fråga som jag tycker att man aldrig berör, inte du heller, är risken för att hotellet går i konkurs.

Man behöver inte vara sakkunnig för att se att nästan alla hotell utanför storstadsområden går i konkurs inom sju år (var god googla eller tala med våra kunniga konkursadvokater).

Kommunen kan inte försäkra sig mot en konkurs, utan riskerar att alla investeringar i hotellet hamnar på våra skattsedlar. Allas, inklusive icke gnällspikar.

När man ser hur kommunens ledning påtar sig kostnader (…i vissa sammanhang kallas det för muta) för att locka Attini till hotellbygget blir man stum – men inte av beundran. Att Fred vill bygga Freds-monument över sig själv kan man förstå, utom att det sker på vår bekostnad.

Adam P

Tolv år i kommunfullmäktige

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Svar Direkt:

Jag konstaterar att en överväldigande majoritet i kommunfullmäktige ställde sig bakom planförslaget på Kanaludden. Detta efter en god demokratisk process enligt konstens alla regler, och där det finns goda möjligheter för den som har sakliga och formella invändningar att få beslutet överprövat.

Insändarskribenten har dock delvis en poäng i frågan om affärsupplägget. Om det finns någon liten detalj att anmärka på i den här i övrigt välskötta processen, är det hur kommunledningen har kommunicerat den biten till allmänheten.

Men det är också förståeligt att detta har blivit otydligt, eftersom det handlar om att man haft för avsikt att ”klä bruden”.

Det hade helt enkelt inte blivit något hotell om inte kommunen genom simhallen bidragit till att göra projektet till en intressant investering. Härnösands attraktivitetskraft ska varken överskattas eller underskattas i sammanhanget.

”Simhall på köpet”, är ett välavvägd och elegant lösning på det lilla dilemmat.

Tomas Izaias Englund

Politisk redaktör (liberal) för Tidningen Ångermanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel