Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ineffektiviteten avgjorde i Frånö

Frånö hade flera målchanser i mötet mot Frösö i andra halvlek. Men gästerna var effektivare och vann med 2–1 på torsdagskvällen i division 3 Mellersta Norrland.
– De har två chanser och gör mål på dem, medan vi har åtta och gör ett. Så är fotbollen ibland, säger en besviken Frånö–tränare, Jan Nordqvist.

Hemmalaget öppnade matchen på bästa sätt rent spelmässigt och var piggare första åtta. Sedan hände det som inte fick hända för Frånö. Ett individuellt misstag i straffområdet gjorde att Michael Sandin kunde göra 0–1.

– Vi blev skärrad efter det målet och spelade inte alls bra i första, säger Nordqvist.

Det målet bidrog till att Frösö fick energi och kom över mer på hemmalagets planhalva än tidigare. Ju längre halvleken led så kunde Frånö komma tillbaka in i tillställningen igen och skapade bland annat ett stolpskott.

– Andra bollarna tappade vi, slarv i backlinjen. De slog långa bollar bakom vår backlinje som inte har hänt i år, säger "Mellis".

I andra halvlek dominerade Frånö spelet och skapade flertalet målchanser. I stället för en kvittering kunde Christoffer Gärdin göra 0–2 på en kontring. Även där var det ett individuellt misstag som låg till grund för målet. Men det var frukten av att Frånö jagade en kvittering.

En snabb reducering gav hopp när Anthony Allison gjorde 1–2. Frånö fick bollen ute på vänsterkanten där Callin Marius nickade in bollen till Anthony och vid bortre stolpen slog han in bollen.

– Där fick vi det förlösande målet vi behövde och det kändes som att vi kunde vända på matchen.

Trots flera chanser skrevs resultatet till 2–1 till Frösö, precis som senaste mötet lagen emellan.

– I andra var vi också bättre än dem och skapade målchanser, två stolpträffar bland annat men det räckte inte helt enkelt. Marginalerna var inte med oss, säger "Mellis"