Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Indoktrinerad eller ironi – allvaret i BB-frågan tar skruv i skämtsam ton

Annons

Angående artikeln Oemotståndligt underhållande klappar till Sollefteå – premiär för Jacke Sjödins julshow publicerad 8 december. (Plus-artikel)

Med fullständig häpnad läser jag Gregor Flakierskis artikel om föreställningen. Där står det att inslagen om BB är "skamlöst osakliga och kan inte bemötas av en enda anständig människa." Endera är han indoktrinerad av landstingsledningens propaganda, eller så var vi inte på samma föreställning.

Skämten om BB-ockupationen var mycket harmlösa, och bygger bara på verkligheten.

Om jag inte har missuppfattat artikeln, så framstår det nu tydligare än någonsin vilken diskrepans det finns mellan åsikterna i BB-frågan. Man borde göra en oberoende utredning om hur detta skötts, där precis allt kan komma i dagen och belysas.

Bibbi

 

Svar direkt:

Raderna som insändarskribenten upprörs över är lösryckta ur sitt sammanhang.

Hela stycket lyder: "Föreställningen saknar inte en underton av allvar, särskilt i andra akten. Framför allt gäller det att hålla tummarna att ingen landstingspolitiker skaffar biljett till Alla klappar, inslagen om BB i Sollefteå är skamlöst osakliga och kan inte bemötas av en anständig människa."

Jag tog för givet att ironin var helt uppenbar. Tydligen inte.

Gregor Flakierski

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Landstingets trappor ska städas från toppen – det borde ha skett för länge sedan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel