Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuvar rammade butikens garageport – stal tomma kartonger

Ådalens tv-service i Lunde söder om Kramfors drabbades under natten mot onsdag av ett fräckt inbrott. Men tjuvarna lämnade platsen i princip tomhänta.
– De förstör ju för mer än de får med sig, säger Lotta Sahlén, delägare.

Annons

Klockan 03:25 larmade butikens ägare polisen efter att ha blivit utsatt för inbrott.

Hennes mor, Birgitta Flodén, som bor nära butiken, vaknade av att larmet och "saftblandaren" på taket gick igång och hann precis se en bil lämna platsen genom sitt fönster.

– Jag blev lite rädd, men förstod att tjuvarna måste vara borta för bilen åkte ju sin väg, säger Birgitta Flodén som också berättar att polisen sagt sig ha vissa misstankar vilka det kan vara.

Hon påpekar att det inte gick att se vilken färg bilen hade, men att det gick senare att avgöra genom att bilen lämnade färgfläckar på garageporten den backade in i.

Bilen uppges vara en röd Audi A3 som använts som murbräcka. Gärningsmannen eller -männen backade med andra ord in i en garageport för att ta sig in i lokalerna. Butikens övervakningskamera visar hur dörren rammas av bilen.

Polisen befann sig vid 04-tiden på platsen och snart kunde det konstateras att inbrottstjuvarna gått på en rejäl nit. Enligt butikens andra delägare saknas nämligen bara tre tomma förpackningar.

– Vi har både övervakningskamera och larm. Förmodligen blev de rädda när larmet gick och tog det de fick med sig i alla hast, några tomma kartonger som det funnits läsplattor i, säger Lotta Sahlén.

Gärningsmannen eller gärningsmännen fångades på butikens övervakningskameror och en anmälan om stöld genom inbrott har upprättats. Detta trots att de försökte sabotera en av övervakningskamerorna.

Har ni haft inbrott förut?

– Ja, massvis med gånger. Det är nog ett 20-tal inbrott under de 50 år som vi har funnits. Men det var väldigt länge sedan nu, säkert tio år sedan.

Hur känns det?

– Fördjävligt. Man blir förbannad för att de inte kan skilja på mitt och ditt. De förstör ju för mer än de får med sig. Och så känner man sig kränkt när de kommer in och kommer åt det som är vårt.

Vad händer nu?

– Vi låser upp butiken och kör på, och bakom kulisserna fixar vi det som behöver fixas, säger Lotta Sahlén.

Lotta Sahlén berättar också för Allehanda.se att tjuvarna nog trott de hade mer tid på sig än de fick.

– De hade inför inbrottet stulit en släpvagn från Bilisten som de parkerat här intill snyggt och prydligt.

Polisen bekräftar också den stölden, men säger att de ännu inte kan avgöra om de två gärningarna hade med varandra att göra.

Kramforspolisen har säkrat vissa spår och ska nu genomföra en brottsplatsundersökning.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta Allehanda.se via telefon: 72006, mms/sms: 72006, eller Tipsa-tjänsten.