Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrott i Gula villan - igen

En pangad ruta och grejer som fattas - igen. Gula villan i Gådeåparken tycks vara tjuvarnas favorit, nu är det tredje gången på mindre än ett år som stället utsätts för inbrott.

I Gula villan finns daglig verksamhet för funktionshindrade, bland annat ett café som brukarna sköter tillsammans med personalen. Nu har caféet för tredje gången på mindre än ett år utsatts för inbrott och både personal och brukare har tröttnat.

- Man blir arg och förbannad och man undrar varför de gör så här mot handikappade, säger Karin Magnusson och sopar upp glaset efter den sönderslagna balkongdörren.

Precis som tidigare har tjuvarna tagit sig in i huset genom att slå sönder rutan på balkongdörren. Ungefär en hundring i kontanter blev deras byte.

Även om tjuvarna inte fick med sig så mycket den här gången, gräver inbrotten hål i verksamhetens plånbok.

- Mellan tummen och pekfingret har det kostat oss mellan fyrtio och femtio tusen hittills. Kommunen har ju så hög självrisk på försäkringen, så det är inga pengar som vi får igen, utan vi får ta av driften - och då blir det mindre pengar till verksamheten, säger Ann Edblom.

Efter tidigare inbrott har larm installerats i huset, men av någon anledning utlöstes inte larmet under inbrottet.ANNA WIKNER
070-650 77 02


Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67