Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Imponerande av Crash n Recovery

Crash n Recoverys senaste platta heter "Deep in the Woods". Titeln uppfattar jag som dubbeltydig, dels anger den en geografisk belägenhet, en utgångspunkt som definierar bandets rötter, dels som riktning, man söker och väjer inte att ge sig in i det djupaste mörka.

De spelar country berikad med olika influenser, och låtskrivaren och tillika sångerskan Linda Engström arbetar mycket medvetet med texterna. Även om skivan innehåller några tämligen muntra kärlekssånger av traditionellt snitt, dominerar sångerna om existentiella frågor, inspirerade som i "Minefield" av Nobelpristagaren i litteratur Albert Camus.

Här finns även ansatser till samhällskritik, ett inslag som inte så självklart förknippas med country, det moderna samhällets stress och teknologifixering, på bekostnad av närhet och mänskliga relationer.

Det är också i en stämning av mörker som Crash n Recovery kommer bäst till sin rätt, inte minst Linda Engström fylliga röst. Det oavsett om det spelar upptempolåtar eller mer stillsamma klassiska countryballader.

Bandets sound är genomarbetat, det är idel skickliga musiker som inte räds personliga infall, och som tillsammans samspelt skapar en countrybaserad folkmusik präglad av musikalitet och spelglädje.

Crash n Recovery är ett fantastiskt liveband med enastående publikkontakt, men deras musik har förmåga till dialog också på skiva.

Ett band med en egen röst som är rakt genom äkta.

Artist: Crash n Recovery

Album: "Deep in the woods"

Genre: Country

Bolag: Rootsy

Betyg: 4/5

LÄS ÄVEN:

Crash n Recovery - Från urskogen med sikte på världen

GREGOR FLAKIERSKI