Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilska sedan krog vägrat pakistanier

Annons

En fransk krögares vägran att servera pakistanier på sin restaurang i Pakistans huvudstad Islamabad rör upp starka känslor.

Krogen La Maison, som öppnade i höstas, hade franska specialiteter som fläskkorv, blodpudding och franska viner på menyn. Men man tog inte emot reservationer från personer med pakistanskt pass.

Efter att ha nekats ett bord skrev den pakistanske journalisten Cyril Almeida om händelsen på mikrobloggen Twitter, med hashtaggen NoToApartheid (Nej till apartheid), vilket fick stor uppmärksamhet. Lokala tidningar som Dawn har också uppmärksammat krogen och dess "diskriminering" - med referenser till gamla tiders kolonialvälde.

Förra helgen gjorde så pakistansk polis en räd och stängde La Maison, grep två anställda och beslagtog 300 flaskor vin och öl. Krögaren, som bott i Pakistan sedan 2005, förklarar sig med att han enbart försökt följa landets lag, enligt vilken alkohol enbart får säljas till icke-muslimer. Inom islam är dessutom griskött förbjudet.

Jag har bara följt lagen. Om jag hade gjort något olagligt så hade jag fördömts av mullor och fått besök av polisen tidigare, säger krögaren.

Han har nu igen kontroll över lokalen och hoppas kunna öppna restaurangen igen - men registrera om den som en privat klubb.

Mer läsning

Annons