Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ikea skapar jobb för Träteam

Träteam i Kramfors planerar att investera 20-25 miljoner kronor för att kunna klara tillverkning och leverans av lagerhyllor till möbeljätten Ikea. Produktionen beräknas vara igång i början av 2009.

Under flera års tid har Träteam samarbetat med Bollstasågen, dels med sågens tidigare ägare Graningeverken och dels med nuvarande ägaren SCA Timber.

Samarbetet, där Träteam vidareförädlar SCA:s träråvaror, är nu på gång att utökas ytterligare. SCA och Ikea har under en längre tid fört diskussioner om att teckna ett femårigt avtal gällande tillverkning av lagerhyllan Gorm. Förra året medverkade Träteam i arbetet att ta fram en provserie av hyllan. Provserien levde upp till de krav Ikea ställde.

- Vi har nu fått en förfrågan om att gå vidare i industriell skala med tillverkning i större volymer. SCA jobbar på att öka graden av vidareförädling och vi har fått vara med på den resan, berättar Träteams platschef Lars-Erik Frage.

Träteam har för avsikt att bygga upp en helt ny hyvlingslinje för att kunna klara tillverkningen av Gormhyllan. Den nya linjen ska byggas upp i befintliga lokaler. Mellan 20 och 25 miljoner beräknas investeringen kosta.

- Om allt går som det är tänkt skulle det här kunna generera åtta till tolv nya jobb, säger Lars-Erik Frage.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70