Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsyran i Örnsköldsvik gick på knock direkt – här för att stanna

För allra första gången anordnades Idrottsyran under lördagen. Här gavs möjlighet att lära känna det utbud av idrotter som finns i Örnsköldsvik.
– Nu vet folk vad det handlar om, säger Tommy Häggström.

På Fjällräven Center pågick under lördagen stor aktivitet. I Strandparken anordnades löptävlingar och det gick att prova på både ponnyridning, golf och annat. Inne i arenan fanns ännu fler idrotter att sätta tänderna i.

Fyraårige Casper Lindström, som beskriver sig själv som jättestark, hade fått på sig ett par stora boxningshandskar. Mamma Erika Lindström tittade på från sidan.

– Vi har provat på orientering och vi har åkt häst och vagn, berättar Erika Lindström.

Hon tycker idrotten är en viktig del för barn och unga, framför allt rörelse och gemenskap.

– Ofta kan det bli för mycket fokus på resultat, det måste finnas glädje där också, säger hon.

Tommy Häggström är en av arrangörerna och ser dagen som en framgång. Det största jobbet innan har varit att samordna alla de föreningar som är på plats men också att marknadsföra sig.

– En stor utmaning har varit att få ut vad Idrottsyran är, men det har varit mycket folk här hela dagen så nu vet folk vad det handlar om, säger Tommy Häggström.

En av föreningarna på plats är Örnsköldsviks konståkningsklubb. Nathalie Söderlind är en av de aktiva som representerade sin idrott.

– Jag gillar konståkning för att det är individuellt samtidigt som det också finns en stark gemenskap utanför isen, säger Nathalie.

Ett drygt 30-tal föreningar fanns på plats. Nathalie Söderlind tycker att det är bra att det finns en sådan bredd, även om hon såklart själv tycker att alla borde börja med konståkning.

– Här kan man kanske hitta något som passar just en själv, vi är ju alla olika, säger Nathalie Söderlind.