Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottspedofilen åtalad

Han utnyttjade den 14-årige pojken sexuellt när denne låg och sov. I dag åtalades den tidigare idrottsledaren från Härnösand vid Uppsala tingsrätt.

Enligt kammaråklagare Thomas Forsberg är brottsrubriceringarna följande: Vid fyra tillfällena handlar det utnyttjande av barn för sexuellt posering. Tre gånger har han gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn, och fem gånger sexuellt övergrepp mot barn.

Enligt 14-åringens mamma har hennes son tagit stor skada av det inträffade. Han har genomgått en personlighetsförändring och mått mycket dåligt i anslutning till och efter tidpunkten för gärningarna.

Att det är planerade övergrepp står utom alla tvivel. Idrottsledaren har exempelvis vid fyra tillfällen utnyttjat 14-åringen när denne låg och sov. Han tog av kläderna och förgrep sig på honom.

Idrottsledaren har även använt sig av en webbkamera och filmat vissa av övergreppen, och i ett fall även tvingat 14-åringen att via en internetkontakt tvingat/förmått honom att genomföra en sexuell akt.

Idrottsledaren erkänner utnyttjande av barn för sexuell posering men nekar till åtalspunkterna våldtäkt mot barn. Han anser också att ett fall av sexuellt övergrepp mot barn ska rubriceras som sexuellt ofredande.

Den tidigare idrottsledaren från Härnösand riskerar nu två års fängelse. Tidigare har han i Härnösand dömts för skyddstillsyn och ett års fängelse för likartade brott. Nu liksom då har han kommit i kontakt med offren i samband med den sport han utövar. Rättegången hålls i Uppsala tingsrätt den 18 mars.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53