Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsledaren häktad för tolv nya övergrepp på barn

En idrottsledare som tidigare varit verksam i Härnösand har häktats av Uppsala tingsrätt som på sannolika skäl misstänkt för sexövergrepp på barn och sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Idrottsledaren har vid två tidigare tillfällen dömts av Ångermanlands tingsrätt för samma typ av brott. Första gången blev det skyddstillsyn och den andra domen renderade honom ett års fängelse.

- Det handlar nu om elva fall av sexövergrepp på barn samt ett fall av sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering. Det är en pojke under femton år som är målsägande i samtliga fall och idrottsledaren har träffat honom i samband med den sport de utövar. Det finns inget annat än fängelse i straffskalan, och jag sitter just och studerar de domar som tidigare avkunnades av Ångermanlands tingsrätt i Härnösand, säger Thomas Forsberg, kammaråklagare i Uppsala.

Vid en husrannsakan i mannens bostad ska polisen ha tagit en dator, dvd-skivor och telefoner i beslag.

Läs mer i torsdagens TÅ


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53