Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsklubb bygger för framtidens behov

Byggstarten för Framtidens hus i Mellansel närmar sig.
– Första etappen är finansierad – 3,7 miljoner kronor. Det är kul, spännande och nervöst, säger Roger Fjeldseth och Marina Viström.

Det är stora byggplaner, som Mellansels IF nu har kommit en bra bit på vägen med. Om bara ett par månader sätts spaden i jorden för första etappen av Framtidens hus och om allt går planenligt ska det vara färdigt i slutet av nästa år.

– Steg ett har vi finansiering för, nu har jobbet med steg två inletts, säger projektledaren Roger Fjeldseth.

Sammanlagt är det ett stort bygge som idrottsklubben i Mellansel tänker genomföra.

– Totalt beräknas hela bygget kosta 7,9 miljoner kronor, säger Roger Fjeldseth och tillägger att det hela handlar om framtidstro – och att man också gör det här för att locka till sig fler familjer till den gamla järnvägsorten.

Idrottsklubben har även tanken att ta över hela anläggningen intill utomhusbadet, en huskropp på 1 500 kvadratmeter, som nu är i kommunens ägo.

– Det är ett stort ansvar, men det är i alla fall avsikten, säger Roger Fjeldseth.

I april beräknas grävning för utbyggnaden på 350 kvadratmeter komma i gång. Går allt sedan enligt planerna ska själva råbygget – grävning, väggar och glaspartier – vara klart i slutet av det här året.

– Sedan startar steg två, säger de två engagerade föreningsmänniskorna.

– Och det är då det roliga börjar, säger Roger Fjeldseth och avslöjar ett spektakulärt bygge med gym, relax, altan i söderläge, porlande vatten, braskamin och annat.

– Vi måste satsa på något som inte finns överallt. Finns man en bit utanför stan måste man gå lite på magkänslan, säger Roger Fjeldseth och får nickande medhåll av Marina Viström.

– Man måste våga, säger hon, samtidigt som de två anser att det finns en hel del trygghet bakom bygget.

– Det finns mycket samlad kunskap och ett stort engagemang, säger duon.

I och med det senaste ekonomiska tillskottet i form av 150 000 kronor från kommunen, tror man också i Mellansels IK på fullt allvar att det ska gå vägen.

– Det är klart man känner sig lite pressad emellanåt, men med delaktighet – det finaste ord jag vet – tror jag det ska gå bra, säger Roger Fjeldseth och påpekar att även barn, ungdomar och människor med funktionsnedsättningar får vara med och påverka.

– Vi blir fler i föreningen. Det känns bra, säger Marina Viström och nämner dagssiffran 945 medlemmar på en ort med 800 boende.