Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsanläggningar kan privatiseras

Är det möjligt att överlåta driften av Kramfors kommuns sport- och simhallar till privata entreprenörer eller föreningar? Den frågan ska besvaras i en översyn av fritidsavdelningens verksamhet.

Kommunstyrelsens arbetsutskott gav på tisdagen tekniska kontoret i uppdrag att utreda möjligheten till alternativa driftsformer inom kontorets fritidsavdelning. Syftet med utredningen är att klara fritidsavdelningens verksamhetsmål trots det sparkrav på 1 miljon kronor som lagts på tekniska kontoret i 2008 års budget.

För att på sikt kunna klara verksamheten inom de anläggningar som fortfarande drivs helt i kommunal regi behövs förändringar.

- De enheter som i dag är i kommunal drift är Bollstahallen, Ådalshallen, Flogstabadet och Latbergshallen, säger fritidsavdelningens chef Hans Bylund.

Det är i första hand dessa anläggningar som berörs av översynen som omgående ska påbörjas. Hans Bylund kan inte säga hur lång tid detta kommer att ta.

- Vi kommer bland annat att se hur andra kommuner som låtit privata entreprenörer ta över verksamhet gått till väga. Vår ambition är att hitta en så bra lösning som möjligt för kommuninvånarna.Läs mer i onsdagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70