Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idolernas orosmoment inför finalen

Annons

Sista striden i "Idol" står mellan Elin Bergman och Kevin Walker i kväll.

Trots att de båda haft motgångar bara den senaste veckan är de två finalisterna peppade inför att stå på Globens scen.

Kevin har fått hatkommentarer på nätet sedan han gick till final och Elin har fortfarande ont i halsen, sedan flera veckor tillbaka. Det har varit en utmattande resa, men på torsdagens repetitioner fanns ändå energi kvar.

Det känns verkligen fantastiskt att vara i Globen, säger en lycklig Kevin Walker i toppform.

Elin Bergman är också glad, men har det lite tuffare. Hon kämpar med en halsinfektion som inte ger med sig, men känner sig ändå på bättringsvägen.

Nu är det bara att knapra piller och fokusera, säger hon.

Hon berättar om känslorna inför att stå i final:

Jag blev chockad när jag gick vidare i stället för Erik Rapp och jag skulle bli ännu mer chockad om jag vann finalen.

Upptempolåt

Men även Kevin har mycket att tänka på inför fredagen. Bland annat ska han i låten "Where the streets have no name" av U2 springa fram och tillbaka på scenen. Det krävs mycket flås för att sjunga samtidigt.

Det är absolut ett orosmoment, men man får öva. Det kommer att gå bra, säger han.

Den som vinner "Idol" får spela in vinnarlåten "Belong", och den faller både Elin och Kevin i smaken. Båda nämner tempot som en stor fördel.

Den är annorlunda än tidigare vinnarlåtar. Det är ingen ballad utan mer upptempo. Den har vuxit i mina öron sedan jag hörde den första gången, säger Elin.

Röstcoachen nöjd

Finalisternas röstcoach Sofia Lilja, som coachat idoler sedan 2004, är nöjd med deras insats på repetitionerna och känner sig lugn inför fredagens final.

De har utvecklats enormt mycket under den här resan. De har kämpat mycket båda två och nu handlar det bara om att fokusera. Vi har en väl utarbetad plan inför finalen, säger hon

Under kvällens sändning kommer superstjärnan Robbie Williams att medverka - han ska bland annat sjunga tillsammans med Elin och Kevin.

Idolfinalen sänds i TV4 i kväll med start 20.00.

Mer läsning

Annons