Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Idol"-Moas låt gör succé

/
  • Vill du köpa Moa Lignells låt

I kväll, fredag, väntar ny fredagsfinal - i Gävle. Men Moa Lignell känner inte längre någon press i "Idol".
Hon har redan fått spela sin hitlåt i Sveriges största tv-talangjakt.
– Allt som händer från och med nu är en bonus, säger hon.

Annons

Första gången Moa Lignell skapade en fan-sida på Facebook väntade hon på att fler än 25 skulle gilla hennes musik med så kallade "likes".

– Sedan fick jag över 100 och 200 och det kändes jättestort. Efter min första Idol-audition hade jag 6 000 som gillade mig. Då förstod jag genomslagskraften.

Nu är gilla-knappen på Facebook en tydlig mätare på Moa Lignells växande popularitet. I dag har nästan 40 000 personer gjort tummen upp på Facebook för 17-åringen från Alingsås. Förra fredagen stod dessutom juryn upp i båset redan innan hon sjungit klart "When I held ya". Det finns redan ett 40-tal covers av låten på videosajten Youtube.

– Jag brukar gå in och titta på dem. Det är sjukt. När jag hör dem sjunga min textrader så kan jag minnas ögonblicket som jag satt och skrev ner dem. Jag blir väldigt smickrad.

I skrivbordslådan finns fler låtskisser. Men Moa Lignell känner ingen press att skriva fler hitlåtar.

– Det här var min biljett in i "Idol", men jag kommer ju inte leva på den här låten i hela mitt liv. Det här är en låt av många. Nu vill jag skriva bra låtar som kan bli favoritlåtar för människor och att man kan göra ett album av det.

Fredagens tema är Motown och Moa Lignell framför Supremeslåten "You can't hurry love". Men ingenting kommer att överträffa förra fredagen då Moa för första gången fick visa den breda publiken hur hennes artisteri kommer att se ut i framtiden.

– Jag har nått så många mål som jag har satt upp för mig själv. Nu ska jag passa på att ha kul. Jag tar tävlingen på allvar men kör bara på och ser det som en bonus att få sjunga för några tusen människor i Läkerol Arena i Gävle.

En hissnande känsla med tanke på att Moa Lignell stod inför en publik och spelade för första gången förra året. Då på ålderdomshem i Alingsås. Att vinna "Idol" betyder mycket - men inte allt.

– Jag har en klar bild över vad jag vill göra. Jag vill släppa en skiva och turnera. Sen får vi ser hur jag tar mig dit, säger hon

Liv Sander/TT Spektra

Annons