Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idol-Kevin närmare allsvenskan

Annons

Det är lätt att glömma bort, men Kevin Walker spelar fotboll i superettan också.

Efter 1-1 mot Hammarby kanske det till och med blir i allsvenskan nästa år.

Gif Sundsvall-kaptenen var dessutom bara en ribbträff från att bli matchhjälte.

I fredagens veckofinal av Idol tog han revansch, fick tillbaka juryn på sin sida, toppade populäritetslistor på nätet och var inte ens nära att röstas hem.

Två dagar senare var han tillbaka i Stockholm för ny show.

En utvisning på Sundsvallmittbacken Marcus Danielsson på tilläggstid i den första halvleken gjorde dock fotbollslivet svårt för den dubbelarbetande Kevin Walker.

Okej insats

Efter en bra Gif-halvlek där planens längsta spelare Johan Eklund nickade in sitt 13:e mål för säsongen försvann allt i spel tio mot elva, och Hammarby skapade chans efter chans. Christophe Lallet, Erik Sundin och Kennedy Bakircioglu försökte och försökte, men det var Nahir Besara som till slut kvitterade med ett fint långskott inför de 14 208 på Tele2 Arena.

Trots stor hemmaforcering var det "Giffarnas" Johan Eklund (nick samt ett friläge) och just Kevin Walker (skott i kryssribban) som var närmast att avgöra - även om Billy Berntsson var nära för Bajen i slutminuten.

Walker gjorde en okej insats som central mittfältare i den första halvleken, men efter utvisningen hamnade han längre ner i banan och fick inte utrymme att särskilt ofta kunna göra några spännande saker med bollen.

"Bättre sångare"

Och frågan om han ska satsa på musik eller fotboll återstår att lösa.

Lars Nylin, chefredaktör på branschtidningen Musikindustrin samt hängiven Gif Sundsvallsupporter, är en av få som egentligen kan avgöra.

Sedan Idol började är han bättre som sångare. På planen har han i höst mest spelat i sidled, han har varit betydligt kreativare i tv. Om jag skulle kontrakta honom? Utan tvekan ja!, säger skivbolagsveteranen Nylin.

Falkenberg toppar superettan efter en rolig halvtimme hemma mot Jönköping. Elfsborgslånet Per Frick gjorde de två första målen i 3-0-segern och serieledaren är i det närmaste klart för minst en kvalplats till allsvenskan. Seriefyran Degerfors spelade bara 1-1 borta mot Ljungskile och med fyra omgångar kvar har Falkenberg nio poäng ned till fjärdeplatsen. Laget är fem poäng före tvåan Örebro som har en match mindre spelad. Gif Sundsvall ligger trea, på samma poäng som Örebro.

Mer läsning

Annons