Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ida prisad för sitt arbete med djur

Varje år delar Djurskyddet i Sverige ut ett ungdomsstipendium. 17-åriga Ida Åman Gerhardsson från Sollefteå var en av två som fick stipendiet för sitt arbete.

17-åriga Ida Åman Gerhardsson har hållit på med djur i hela sitt liv. Hon är uppväxt strax utanför Sollefteå. Hennes föräldrar har ett djurhus på gården, dit polisen tar hemlösa djur tills ägaren har hittats eller att en ny ägare tar hand om djuret.

Där brukar Ida alltid hjälpa till. Hon matar djuren eller rastar hundarna när mamma Ewa-Britt Gerhardsson inte kan.

Varje år delar Djurskyddet i Sverige ut ett ungdomsstipendium till någon som främjat barn och ungdomars arbete med att förbättra för djur. I år var Ida en av två som fick ett stipendium på femtusen kronor för sitt engagemang i Djurskyddet.

- Pengarna ska jag använda till att gå en utbildning som heter Katastrofhjälp till fåglar och vilt, berättar Ida.

Stipendiet delades ut under Djurskyddet i Sveriges förbundsstämma som hölls i Ronneby. Ida fick åka ner och ta emot ett diplom, pengarna och blommor.

- Det var jättemycket folk, men inte så många unga. Det behövs verkligen mer yngre folk i förbundet och det såg man i Ronneby, säger Ida.


JOHANNA DAHLIN
0620 -257 93