Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ica kallar tillbaka köttfärs – "Vi har begått ett stort misstag"

Ica Supermarket Centrum i Örnsköldsvik har sålt 60 kilo köttfärs med utgånget datum.
Händelsen är polisanmäld.
– Vi i butiken har begått ett stort misstag och jag som handlare vill rikta en ursäkt till alla mina kunder, säger Joakim Östman.

Joakim Östman skriver själv i ett pressmeddelande att Ica Supermarket Centrum har brustit i köttfärshanteringen. Vid en inspektion av kommunens miljö och hälsa upptäcktes att kött med utgånget datum av misstag malts till köttfärs.

Därmed hade köttfärsen försetts med felaktig sista förbrukningsdag.

– Vi tar på oss det fulla ansvaret och välkomnar myndigheternas vidare granskning. Vi vill gå till botten med vad som hänt och hoppas att utredningen kommer att bringa klarhet i det, säger Icahandlaren Joakim Östman.

– Vi vidtar också ett antal åtgärder för att säkerställa att detta inte händer igen. Sedan bristerna uppdagades har de aktuella varorna återkallats och alla kunder som inhandlat köttet uppmanas att lämna tillbaka det.

Berörda förpackningar är malda i butiken och är märkta med sista förbrukningsdag 10, 11, 12, 13, 14 respektive 15 mars.

– För att säkerställa att detta inte händer igen kommer vi att upphöra med att mala köttfärs i butiken och enbart sälja färdigpackad köttfärs. Med hjälp av Ica centralt har också en revision genomförts i butiken som gått igenom kvalitetsarbetet och våra livsmedelsrutiner.

– Vi kommer också ha en kvalitetscoach på plats de närmaste veckorna.